25000,- Ft től 990,- ft szállítás!*

Lázmérők

1termék 11

Lázmérő


A lázmérő az egyik legáltalánosabban használt eszköz, amikor a testünk hőmérsékletének gyors és pontos felméréséről van szó. A mérés nem csak otthonunkban, hanem az egészségügyi intézményekben is nélkülözhetetlen, hiszen a hőmérséklet változása gyakran az első jele valamilyen betegségnek vagy gyulladásnak. Így a lázmérő többször válik az elsődleges diagnosztikai eszközzé, amely segít abban, hogy megállapítsuk, szükség van-e további orvosi vizsgálatokra.
A lázmérők története évszázadokra nyúlik vissza, ma már a higanyos típusúak egyre ritkábban találhatóak meg a háztartásokban, részben azért, mert a higany mérgező anyag és az eszköz megrongálódása esetén veszélyt jelenthet. Ugyanakkor a digitális és infravörös lázmérők azért népszerűek, mert egyszerű a használatuk, gyorsak és pontosak.
Ettől függetlenül a digitális lázmérők között is találkozhatunk eltérésekkel, például a mérési pontosság, a kijelző típusa vagy akár a mérési idő tekintetében. Néhány modern változat már okostelefonos applikációval is rendelkezik, így képesek tárolni és nyomon követni a mérési adatokat. Ezen túlmenően, az infravörös lázmérők lehetővé teszik a hőmérséklet mérését anélkül, hogy közvetlen érintkezésbe kerülnének a bőrrel. Ez hasznos lehet elsősorban csecsemők és kisgyermekek esetében, vagy olyan helyzetekben, amikor a steril környezet megőrzése kritikus szempont.