25000,- Ft től 990,- ft szállítás!*

Angol pólya

1termék 11

A pólyázásnak több száz éves hagyománya van, tehát nem véletlen, hogy még napjainkban is pólyázzák a csecsemőket a kórházakban. Sok kultúrában azért alkalmazták a pólyázást, mert melegen tartotta a kicsit és merevítette a testét. Régen tetőtől talpig bebugyolálták a picit és egészen 8 hónapos korukig csinálták ezt, így akarták megakadályozni fizikai deformitásukat. A 17. században kezdett el a pólyázás folyamata megváltozni, innentől fogva az édesanyák lényegesen lazábban pólyázták a kisdedet.

A merev pólyázást ma már nem javasolják a szakemberek, mivel árthat a kicsi lábainak és elősegítheti a csípő rendellenes fejlődését. Viszont, ha a lábaknak marad elegendő hely a pólyában, akkor rengeteg előnyös hatást tapasztalhatunk. A pólyában a baba megnyugszik, mivel biztonságosabb érzetet ad, ezáltal tovább is alszik. A pólya gondoskodik a melegen tartásról is, így nincs szükség takaróra. A tapasztalatok alapján a pólyás babák lényegesen kevesebbet sírnak, ráadásul könnyebb őket tartani a szoptatások közben.

Az angol pólyák is kiválóak, sokan használnak ilyen típusúakat, ezek is kellő biztonságérzetet adnak és védenek a hideg ellen. Az angol pólyákban a picik egészen hasonlóan érezhetik magukat, mint az anyaméhben. Az angol pólyákba könnyű beletenni az újszülöttet, tehát meglehetősen egyszerű a használatuk.

Kínálatunkban számos angol pólya közül válogathatsz, melyek különféle színben és mintázatban szerezhetőek be. Az anyag sem valószínű, hogy irritációt okoz majd, mivel kívülről flanel, belülről pedig 100% pamut.